Duurzaamheidsmanager NS Ilse van Eekeren met producten gemaakt van de NS-trein. Foto: NS
UIC duurzaamheidsprijs

Circulair ondernemen bij de NS: tafeltennissen op oude treinvloeren

Duurzaamheidsmanager NS Ilse van Eekeren met producten gemaakt van de NS-trein. Foto: NS

Speakers, plantenbakken, glazen wanden, keukens en zelfs pingpongtafels. Het is haast niet voor te stellen, maar al deze producten zijn gemaakt van oude treinen. Hiermee won de NS een duurzaamheidsprijs, maar daar houdt het niet op: Ilse de Vos-van Eekeren, manager circulair ondernemen bij de NS, wil de wereld veranderen met circulair ondernemen: “Wij kunnen als NS streven naar een circulaire trein maar daar is de wereld ook niet erg bij gebaat. Je wil wereldwijd circulaire treinen hebben.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Circulair ondernemen bij de NS: tafeltennissen op oude treinvloeren | OVPro.nl
Duurzaamheidsmanager NS Ilse van Eekeren met producten gemaakt van de NS-trein. Foto: NS
UIC duurzaamheidsprijs

Circulair ondernemen bij de NS: tafeltennissen op oude treinvloeren

Duurzaamheidsmanager NS Ilse van Eekeren met producten gemaakt van de NS-trein. Foto: NS

Speakers, plantenbakken, glazen wanden, keukens en zelfs pingpongtafels. Het is haast niet voor te stellen, maar al deze producten zijn gemaakt van oude treinen. Hiermee won de NS een duurzaamheidsprijs, maar daar houdt het niet op: Ilse de Vos-van Eekeren, manager circulair ondernemen bij de NS, wil de wereld veranderen met circulair ondernemen: “Wij kunnen als NS streven naar een circulaire trein maar daar is de wereld ook niet erg bij gebaat. Je wil wereldwijd circulaire treinen hebben.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.