Intercity direct Amsterdam - Rotterdam. Foto: NS
Zomercampagne

Vernieuwd groepsticket NS enorm populair

Intercity direct Amsterdam - Rotterdam. Foto: NS

Het kortingsticket waarmee je vanaf twee personen voor een vast bedrag met de trein kan reizen is populair. Het afgelopen kwartaal is de verkoop hiervan 56 procent toegenomen. In de nieuwe zomercampagne van de NS staat het groepsticket dan ook centraal.

Het groepsticket is sinds november beschikbaar voor groepen vanaf twee reizigers. Voorheen was het alleen beschikbaar voor groepen bestaande uit vier of meer reizigers. De vernieuwing blijkt een schot in de roos. “Sinds deze wijziging wordt het ticket steeds meer gekocht, met name door reisgezelschappen van twee of drie personen”, zegt Ivo Steffens, directeur commercie bij de NS. “We denken dat het ticket voor veel reizigers deze zomer een voordelige manier is om samen op pad te gaan.”

Lange afstanden

Op lange afstanden is het voordeel van het groepsticket het grootst. Dat blijkt ook uit de top drie populaire trajecten waarop veel gereisd wordt met het groepsticket: (1) Eindhoven Centraal-Amsterdam Centraal, (2) Groningen-Amsterdam Centraal en (3) Groningen-Schiphol Airport.

Verder geldt: hoe groter de groep, hoe meer voordeel. Het ticket is geldig tijdens de daluren. Op doordeweekse dagen is dat tot 6:30, tussen 9:00 en 16:00 uur en na 18:30 uur. In het weekend of op feestdagen, met uitzondering van Koningsdag, is het ticket zelfs de hele dag geldig.

Het groepsticket staat ook centraal in de campagne van de NS. De hoofdrollen in de reclame zijn voor een kleinzoon en zijn oma die met de trein een dag op stap gaan. Aan deze reclame koppelt NS ook een witactie: #ikneemomamee. “Reizigers kunnen via de hashtag aan ons laten weten welke passie ze delen met hun grootouders. De drie meest originele inzendingen ontvangen een compleet verzorgde trip van NS om samen met hun oma of opa op stap te gaan”, zegt Steffens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.