Eurostar vertrekt naar Londen vanaf Rotterdam Centraal. Foto: NS
372.000 tickets

Internationaal treinreizen in de lift: meer verkochte tickets dan voor corona

Eurostar vertrekt naar Londen vanaf Rotterdam Centraal. Foto: NS

Internationaal treinreizen wordt populairder, blijkt uit de verkoopcijfers van internationale NS-tickets over het eerste halfjaar van 2022. In mei was de ticketverkoop voor het eerst hoger dan voor de pandemie. De NS verkocht in mei 365.000 internationale treintickets. In juni gingen daarbovenop nog 7.000 extra tickets over de toonbank. Een stijging van 8 procent ten opzichte van juni 2019. 

De stijgende populariteit heeft volgens Heike Luiten, directeur NS Internationaal, verschillende redenen. Het opheffen van de reisbeperkingen vanwege corona speelt een rol, maar ook de vraag naar een duurzaam reisalternatief. “We horen dat de aandacht voor duurzaamheid en de uitbreiding van het aantal bestemmingen, zoals de NightJet naar Zürich en Wenen belangrijke factoren zijn.”

“Sinds kort zorgt het schrappen van vluchten vanaf Schiphol ervoor dat meer reizigers de trein overwegen. De groei kan voor reizigers ook een keerzijde hebben”, gaat Luiten verder. “Populaire treinen en voordelige tickets zijn sneller uitverkocht.” NS Internationaal raadt reizigers aan om drie tot zes maanden vooraf een treinticket te boeken voor de populaire tijden. “De trein naar Parijs voor aanstaande vrijdagmiddag is nagenoeg vol. Maar een ticket voor 35 euro is in september gewoon te vinden”, zegt Luiten.

NS is in gesprek met partners over het uitbreiden van het aantal internationale verbindingen. Vanaf september rijdt bijvoorbeeld de Eurostar vier keer dagelijks naar Londen in plaats van drie. De populairste bestemmingen zijn Antwerpen, Brussel en Parijs. De snelst groeiende bestemmingen zijn Wenen, Zürich en Milaan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.