Arriva-trein Limburg. Foto: Rob Dammers
personeelstekort

Arriva laat minder treinen rijden in Limburg

Arriva-trein Limburg. Foto: Rob Dammers

Arriva past de treindienstregeling vanaf 18 juli aan in verband met beperkte inzetbaarheid van machinisten. Treinen gaan minder rijden op verschillende trajecten in Zuid-Limburg. De aangepaste dienstregeling duurt tot minimaal 21 augustus. 

Door de treinritten tijdelijk in aantal terug te brengen is het mogelijk om een betrouwbare dienstregeling in Zuid-Limburg te bieden, meldt Arriva. Voor enkele vervallen spitsritten en voor de laatste treinrit van de dag wordt treinvervangend busvervoer ingezet.

Het gaat om uitval van enkele ritten op de trajecten van de RS 12 (Maastricht Randwyck- Roermond en v.v.), de RS 15 (Kerkrade-Sittard en v.v.), de RS 18 (Maastricht Randwyck-Heerlen en v.v.) en de RE 18 (Maastricht – Aachen Hbf).

Arriva adviseert reizigers voor meer informatie te kijken op de website om te kijken welke alternatieven er zijn voor vervallen treinritten. Soms is het alternatief een trein eerder of later, maar soms kan een andere trein (IC/Sneltrein/Stoptrein) op hetzelfde traject of een vervangende bus een oplossing zijn. De aangepaste dienstregeling is verwerkt in de reisplanners. De ritten die niet worden gereden staan in de reisplanner op vervallen. Over de inzet na 21 augustus zal Arriva tijdig communiceren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.