DB regio dubbeldekker trein. Foto: ProMedia
Minder co2

Greenpeace: 9-euro kaart Duits openbaar vervoer moet blijven

DB regio dubbeldekker trein. Foto: ProMedia

De goedkope Duitse kaart voor het openbaar vervoer, die het land deze zomer invoerde om meer mensen in de bus, trein en metro te krijgen, moet blijven. Dat wil milieuorganisatie Greenpeace, omdat de kaart huishoudens helpt bij het compenseren van de stijgende brandstofkosten. Ook wordt er zo minder CO2 uitgestoten.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.