NS-trein op Rotterdam Centraal.
Treinverkeer plat

ProRail opnieuw geconfronteerd met falende back-up tijdens ICT-storing

NS-trein op Rotterdam Centraal. Foto: ProMedia

Het treinverkeer rond Rotterdam is zondagavond enkele uren stilgelegd vanwege een ICT-storing in de verkeersleidingspost van ProRail in Rotterdam. Hierdoor kon de spoorbeheerder niet zien waar de treinen zich bevonden. Het back-up systeem dat zou moeten functioneren in het geval van storing werkte bovendien niet. Inmiddels is de storing verholpen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ProRail opnieuw geconfronteerd met falende back-up tijdens ICT-storing | OVPro.nl
NS-trein op Rotterdam Centraal.
Treinverkeer plat

ProRail opnieuw geconfronteerd met falende back-up tijdens ICT-storing

NS-trein op Rotterdam Centraal. Foto: ProMedia

Het treinverkeer rond Rotterdam is zondagavond enkele uren stilgelegd vanwege een ICT-storing in de verkeersleidingspost van ProRail in Rotterdam. Hierdoor kon de spoorbeheerder niet zien waar de treinen zich bevonden. Het back-up systeem dat zou moeten functioneren in het geval van storing werkte bovendien niet. Inmiddels is de storing verholpen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.