Geen bovenleiding

Aanbesteding waterstoftrein Groningen gestart

Waterstoftrein Coradia iLint in Duitsland. Foto: Erich Westendarp/ Pixabay

Arriva verwacht de voorbereiding van de aanbesteding aanbesteding voor de waterstoftreinen dit najaar te voltooien. Vervolgens wil de vervoerder via de aanbesteding vier waterstoftreinen aanschaffen die de komende jaren op het traject bij Groningen moeten rijden. “Waterstof is zowel als investering en als dagelijkse exploitatie de beste optie voor ons”, zegt Daniël Koelikamp, teammanager bij Provincie Groningen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aanbesteding waterstoftrein Groningen gestart | OVPro.nl
Geen bovenleiding

Aanbesteding waterstoftrein Groningen gestart

Waterstoftrein Coradia iLint in Duitsland. Foto: Erich Westendarp/ Pixabay

Arriva verwacht de voorbereiding van de aanbesteding aanbesteding voor de waterstoftreinen dit najaar te voltooien. Vervolgens wil de vervoerder via de aanbesteding vier waterstoftreinen aanschaffen die de komende jaren op het traject bij Groningen moeten rijden. “Waterstof is zowel als investering en als dagelijkse exploitatie de beste optie voor ons”, zegt Daniël Koelikamp, teammanager bij Provincie Groningen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.