Rampenfilm

Honderden treinreizigers urenlang vast in Kanaaltunnel

Foto: CAMERA PRESS/Sean Smith/G/M.

Door een treinstoring hebben honderden passagiers bijna vijf uur lang vastgezeten in de Kanaaltunnel tussen Frankrijk en Engeland. De reizigers ontsnapten uiteindelijk te voet via de onderhoudstunnel naar een andere trein. “Het was net een rampenfilm”, zegt een van de gedupeerden.

De passagiers zaten in een autotrein die uit Calais op weg was naar Folkestone, maar onderweg door een “alarm aan boord” niet verder kon, aldus de exploitant van de Kanaaltunnel.

Beelden op sociale media tonen mensen, deels met bagage en honden, die door de vlucht- en servicetunnel liepen. De reizigers moesten tien minuten lopen naar de tunnel. Een vrouw zou op dat moment een paniekaanval hebben gehad.

Rampenfilm

“De onderhoudstunnel was angstaanjagend. Het was net een rampenfilm”, vertelde een passagier over het incident dinsdagavond. “We gingen gewoon de afgrond in zonder te weten wat er zou gebeuren.”

De reizigers liepen in de servicetunnel naar een speciaal ingezette trein die normaal bussen vervoert. Die bracht de reizigers naar hun bestemming. De exploitant van de Kanaaltunnel laat weten dat alle passagiers dinsdag om 20:22 lokale tijd veilig op de locatie van bestemming aangekomen zijn. De trein vertrok 15:30 vanuit Calais. Reizigers hebben dus minimaal vijf uur lang vast gezeten in de Kanaaltunnel.

Dit artikel verscheen eerder bij zusterpublicatie RailTech.com

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.