herkenbaarheid

Keolis Blauwnet treinen voorzien van treinnummers

Blauwnet trein op station Zwolle. Foto: ProMedia/Sander van Vliet

De Keolis Blauwnet treinen hebben vanaf 5 september een eigen zichtbaar nummer op de trein. De treinnummers vergroten de herkenbaarheid van een verbinding. Hierdoor weten reizigers straks nog gemakkelijker dat ze de juiste trein in stappen.

Het treinnummer bestaat uit twee letters, gevolgd door cijfers. De letters staan voor het type trein en het cijfer staat voor het traject van de trein. RS betekent RegioSpinter, dat is een stoptrein die stopt op alle tussenliggende stations. De IC is de intercity; een snelle verbinding die alleen stopt op grotere stations. Het nummer achter de twee letter is het lijnnummer van de trein.

Vervangend busvervoer

Als de treinen niet kunnen rijden, bijvoorbeeld door werkzaamheden aan het spoor, wordt er vervangend busvervoer ingezet. De lijnnummers van het vervangend busvervoer veranderen mee. Deze sluiten voortaan dus aan bij de treinnummers:

Lijn 822 tussen Zwolle en Kampen (huidige lijn 885)
Lijn 823 tussen Zwolle en Enschede (huidige lijn 879)
Lijn 824 tussen Zutphen en Oldenzaal (huidige lijn 812)

Met name in Duitsland wordt er al lange tijd gebruik gemaakt van lijnnummers en afgelopen jaren zijn deze ook steeds meer toegevoegd op regiotreinen in Nederland.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.