Werkdruk

Cao-onderhandelingen Arriva, Keolis en Qbuzz gestart: “De mensen zijn echt ontevreden”

Arriva trein op het station in Leeuwarden. Foto: Sander van Vliet/ProMedia

De onderhandelingen voor de cao Multimodaal Vervoer zijn gestart. Een nieuwe cao is hard nodig want de problemen bij het treinpersoneel van Arriva, Keolis en Qbuzz stapelen zich op. De werkdruk is gigantisch, werknemers krijgen nauwelijks verlof, zijn ontevreden en krijgen minder betaald dan de NS-collega’s die al wel onder een nieuwe cao vallen. “Mensen doen hetzelfde werk en willen gewoon hetzelfde verdienen”, zegt VVMC-onderhandelaar Wim Eilert

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Cao-onderhandelingen Arriva, Keolis en Qbuzz gestart: “De mensen zijn echt ontevreden” | OVPro.nl
Werkdruk

Cao-onderhandelingen Arriva, Keolis en Qbuzz gestart: “De mensen zijn echt ontevreden”

Arriva trein op het station in Leeuwarden. Foto: Sander van Vliet/ProMedia

De onderhandelingen voor de cao Multimodaal Vervoer zijn gestart. Een nieuwe cao is hard nodig want de problemen bij het treinpersoneel van Arriva, Keolis en Qbuzz stapelen zich op. De werkdruk is gigantisch, werknemers krijgen nauwelijks verlof, zijn ontevreden en krijgen minder betaald dan de NS-collega’s die al wel onder een nieuwe cao vallen. “Mensen doen hetzelfde werk en willen gewoon hetzelfde verdienen”, zegt VVMC-onderhandelaar Wim Eilert

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.