Trein op station Driebergen-Zeist (foto: NS/Arno Leblanc)
Duurdere treinkaartjes

Extra kosten loonstijging bezorgt de NS komende jaren verlies

Trein op station Driebergen-Zeist. Foto: NS/Arno Leblanc

De Nederlandse Spoorwegen (NS) houden door kostenstijgingen voor onder andere salarissen rekening met een langere periode van verliezen. Het vervoersbedrijf zal daarmee verder interen op het eigen vermogen van circa 2,5 miljard euro, meldt een woordvoerder. NS kan de meest gangbare treinkaartjes niet onbeperkt in prijs verhogen omdat hierover afspraken met de overheid zijn gemaakt.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Extra kosten loonstijging bezorgt de NS komende jaren verlies | OVPro.nl