Reizigers stappen in een NS-trein.
Marktwerking

Regionale vervoerders spannen kort geding aan om onderhandse gunning NS

Reizigers stappen in een NS-trein. Foto: NS

Verschillende regionale vervoerders spannen een kort geding tegen de Staat aan om te voorkomen dat de NS opnieuw het alleenrecht krijgt om het grootste deel van het spoor te bedienen. Blijkt uit berichtgeving van De Volkskrant en NU.nl. De Federatie Mobilieitsbedrijven (FMN) bevestigt de berichtgeving.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.