werkzaamheden

NS: Qatargangers zijn langer onderweg naar Schiphol

Het Nederlands elftal is onderweg naar Qatar. Foto: ANP/Olaf Kraak.

Mensen die naar Qatar willen gaan om het Nederlands Elftal aan te moedigen, moeten er rekening mee houden dat ze langer onderweg zijn om op Schiphol te komen. Dat meldt de NS. Vanwege de werkzaamheden rond station Amsterdam Zuid is het treinverkeer rondom Schiphol ontregeld.

Langs Amsterdam Zuid rijden helemaal geen treinen en ook in een deel van de Schipholtunnel wordt gewerkt. De reis naar het vliegveld kan voor sommige mensen tot drie kwartier langer duren dan gebruikelijk, meldt de NS.

De spoorvervoerder raadt mensen aan om op tijd te vertrekken en de reisplanner goed bij te houden. Vanwege de werkzaamheden vertrekken treinen naar Schiphol vanaf Amsterdam Centraal. Daarom rijden er meer treinen tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal. Op andere trajecten rijden langere treinen. Vanuit Leiden rijden de treinen wel volgens de gewone dienstregeling naar Schiphol.

Oranjetrein

De NS zet geen aparte Oranjetreinen in en op de stations staan ook geen begeleiders klaar voor de WK-gangers, zoals wel bijvoorbeeld bij de grand prix in Zandvoort het geval was. “Dan heb je het over andere aantallen. Dit zijn voor ons reguliere reizigers die van huis naar Schiphol willen reizen”, aldus een NS-woordvoerder.

De Nederlanders lijken overigens nog niet in groten getale af te reizen naar Qatar. Althans niet via reisorganisaties. Volgens de organisaties is de vraag naar Qatar als bestemming laag, of behoort het land überhaupt niet tot de bestemmingen. Reisorganisatie Prijsvrij zegt dat er weinig belangstelling is voor Qatar als vakantiebestemming. Het aantal boekingen steeg niet met het WK voetbal in aantocht.

Het WK begint zondag. Gastland Qatar speelt dan tegen Ecuador. Het Nederlands elftal speelt maandag zijn eerste wedstrijd tegen Senegal. De andere groepswedstrijden van Oranje zijn op vrijdag 25 november tegen Ecuador en op dinsdag 29 november tegen Qatar. Mocht Nederland zich plaatsen, dan spelen zij de achtste finale op 3 of 4 december.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.