Onderzoek RIVM

NS keert schadevergoeding uit aan zieke (oud-)medewerkers door chroom-6

VIRM monteur NS. Foto: NS.

NS heeft gedurende een periode van bijna dertig jaar zijn medewerkers onvoldoende beschermd tegen chroom-6, concludeert Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag na onderzoek in opdracht van de vervoerder. NS noemt de onderzoeksresultaten “verdrietig en pijnlijk”. Slachtoffers kunnen aanspraak maken op een schadevergoeding tussen de ruim 5300 euro en ruim 42.700 euro. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS keert schadevergoeding uit aan zieke (oud-)medewerkers door chroom-6 | OVPro.nl
Onderzoek RIVM

NS keert schadevergoeding uit aan zieke (oud-)medewerkers door chroom-6

VIRM monteur NS. Foto: NS.

NS heeft gedurende een periode van bijna dertig jaar zijn medewerkers onvoldoende beschermd tegen chroom-6, concludeert Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag na onderzoek in opdracht van de vervoerder. NS noemt de onderzoeksresultaten “verdrietig en pijnlijk”. Slachtoffers kunnen aanspraak maken op een schadevergoeding tussen de ruim 5300 euro en ruim 42.700 euro. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.