decentralisatie

Heropening station Staphorst wederom uitgesteld, NS blijft sprinterdienst verzorgen

NS-sprinter op station Zwolle. Foto: Wikipedia.

De decentralisatie van de sprinterdiensten tussen Zwolle, Groningen en Leeuwarden gaat definitief tot 2035 niet plaatsvinden. De NS zal de diensten blijven verzorgen, aangezien het onderdeel blijft van het hoofdrailnet. Daarmee kan ook voorlopig een streep door de heropening van station Staphorst. Dat blijkt uit een commissiedebat over de overheidsinvesteringen in infrastructuur. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “Heropening station Staphorst wederom uitgesteld, NS blijft sprinterdienst verzorgen”

Camille Kreemers|30.11.22|03:59

Waarom kan dat station niet openen onder NS?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Heropening station Staphorst wederom uitgesteld, NS blijft sprinterdienst verzorgen | OVPro.nl
decentralisatie

Heropening station Staphorst wederom uitgesteld, NS blijft sprinterdienst verzorgen

NS-sprinter op station Zwolle. Foto: Wikipedia.

De decentralisatie van de sprinterdiensten tussen Zwolle, Groningen en Leeuwarden gaat definitief tot 2035 niet plaatsvinden. De NS zal de diensten blijven verzorgen, aangezien het onderdeel blijft van het hoofdrailnet. Daarmee kan ook voorlopig een streep door de heropening van station Staphorst. Dat blijkt uit een commissiedebat over de overheidsinvesteringen in infrastructuur. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “Heropening station Staphorst wederom uitgesteld, NS blijft sprinterdienst verzorgen”

Camille Kreemers|30.11.22|03:59

Waarom kan dat station niet openen onder NS?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.