Niet Actief Beveiligde Overweg

Rechtbank: veroorzaker dodelijk treinongeluk Hooghalen heeft geen schuld

Machinist om het leven gekomen bij een treinongeluk in Hoogmalen. Foto: NOVUM COPYRIGHT PERSBUREAU METER

De 52-jarige Egbert A. uit Smilde die in mei 2020 een fataal treinongeval veroorzaakte door geen voorrang te verlenen aan de trein, heeft daar geen schuld aan. Dat komt door de omstandigheden waaronder het ongeluk gebeurde, zoals slecht zicht door motregen, oordeelde de rechtbank in Assen donderdag. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een taakstraf van 180 uur voor grote onoplettendheden en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rechtbank: veroorzaker dodelijk treinongeluk Hooghalen heeft geen schuld | OVPro.nl
Niet Actief Beveiligde Overweg

Rechtbank: veroorzaker dodelijk treinongeluk Hooghalen heeft geen schuld

Machinist om het leven gekomen bij een treinongeluk in Hoogmalen. Foto: NOVUM COPYRIGHT PERSBUREAU METER

De 52-jarige Egbert A. uit Smilde die in mei 2020 een fataal treinongeval veroorzaakte door geen voorrang te verlenen aan de trein, heeft daar geen schuld aan. Dat komt door de omstandigheden waaronder het ongeluk gebeurde, zoals slecht zicht door motregen, oordeelde de rechtbank in Assen donderdag. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een taakstraf van 180 uur voor grote onoplettendheden en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.