Stroomstoring

Omvangrijke schade Lelystad-Dronten gevolg van ‘menselijk handelen’

Werkzaamheden aan de bovenleiding na stroomstoring. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Sander Koning.

De grote stroomstoring die 2 september ontstond bij Dronten (Flevoland), begon bij werkzaamheden. Door “menselijk handelen” ontstond daar kortsluiting, en door “technische issues” was het niet mogelijk om dat meteen op te lossen. Dat concludeert TenneT, dat het landelijke hoogspanningsnet beheert, na een eerste onderzoek.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Omvangrijke schade Lelystad-Dronten gevolg van ‘menselijk handelen’ | OVPro.nl
Stroomstoring

Omvangrijke schade Lelystad-Dronten gevolg van ‘menselijk handelen’

Werkzaamheden aan de bovenleiding na stroomstoring. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Sander Koning.

De grote stroomstoring die 2 september ontstond bij Dronten (Flevoland), begon bij werkzaamheden. Door “menselijk handelen” ontstond daar kortsluiting, en door “technische issues” was het niet mogelijk om dat meteen op te lossen. Dat concludeert TenneT, dat het landelijke hoogspanningsnet beheert, na een eerste onderzoek.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.