Ongepast

NS-conducteur waarschuwt reizigers voor ‘mediterrane types’

NS-trein door de regen bij Alkmaar. Foto: Flickr/Rob Dammers.

Reizigers die dinsdagavond met de trein van Almere richting Groningen reisden, kregen een ongepaste melding van de conducteur te horen. De NS-medewerker waarschuwde via de intercom voor zakkenrollers, maar voegde daaraan toe dat het “mediterrane types zijn die ons land kaal stropen.” De NS noemt de uitspraken ongepast en gaat in gesprek met de conducteur.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “NS-conducteur waarschuwt reizigers voor ‘mediterrane types’”

asierts|12.01.23|09:36

Het is juist een zeer gepaste uitspraak ! Gewoon zeggen waar het op staat, dan weten de reizigers waar ze op moeten letten. Met politiek correct gedrag los je onveiligheid in de trein niet op. Met het expliciet benoemen van de dreiging wel.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS-conducteur waarschuwt reizigers voor ‘mediterrane types’ | OVPro.nl
Ongepast

NS-conducteur waarschuwt reizigers voor ‘mediterrane types’

NS-trein door de regen bij Alkmaar. Foto: Flickr/Rob Dammers.

Reizigers die dinsdagavond met de trein van Almere richting Groningen reisden, kregen een ongepaste melding van de conducteur te horen. De NS-medewerker waarschuwde via de intercom voor zakkenrollers, maar voegde daaraan toe dat het “mediterrane types zijn die ons land kaal stropen.” De NS noemt de uitspraken ongepast en gaat in gesprek met de conducteur.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “NS-conducteur waarschuwt reizigers voor ‘mediterrane types’”

asierts|12.01.23|09:36

Het is juist een zeer gepaste uitspraak ! Gewoon zeggen waar het op staat, dan weten de reizigers waar ze op moeten letten. Met politiek correct gedrag los je onveiligheid in de trein niet op. Met het expliciet benoemen van de dreiging wel.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.