NABO

Rechtzaak tegen ProRail om sluiten onbeveiligde spoorwegovergang

Onbeveiligde overweg komt vaak in aanraking met privéwegen. Foto: Flickr/Jam Willem Doormembal.

Op het landgoed Rechteren in Dalfsen liggen vier NABO’s (Niet Actief Beveiligde Overwegen) die ProRail eind dit jaar wil sluiten. De sluiting past in het beleid van ProRail en de diepe wens van het kabinet om álle NABO’s in Nederland nog dit jaar te sluiten. Gisteren diende er een rechtszaak tegen ProRail, aangespannen door het landgoed én een agrariër die grond pacht van de landgoedeigenaar. Zij willen de sluiting van een NABO op hun terrein via de rechter voorkomen en beroepen zich op een slecht leesbaar document uit 1901.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jeroen Baldwin

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rechtzaak tegen ProRail om sluiten onbeveiligde spoorwegovergang | OVPro.nl
NABO

Rechtzaak tegen ProRail om sluiten onbeveiligde spoorwegovergang

Onbeveiligde overweg komt vaak in aanraking met privéwegen. Foto: Flickr/Jam Willem Doormembal.

Op het landgoed Rechteren in Dalfsen liggen vier NABO’s (Niet Actief Beveiligde Overwegen) die ProRail eind dit jaar wil sluiten. De sluiting past in het beleid van ProRail en de diepe wens van het kabinet om álle NABO’s in Nederland nog dit jaar te sluiten. Gisteren diende er een rechtszaak tegen ProRail, aangespannen door het landgoed én een agrariër die grond pacht van de landgoedeigenaar. Zij willen de sluiting van een NABO op hun terrein via de rechter voorkomen en beroepen zich op een slecht leesbaar document uit 1901.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jeroen Baldwin

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.