cao Multimodaal

Geen regionale treinen doordat VVMC-treinpersoneel ook staakt op woensdag 8 februari

Arriva trein op het station in Leeuwarden. Foto: Sander van Vliet/ProMedia

Voor de derde dag van de vijfdaagse staking in het regionale openbaar vervoer, roept vakbond VVMC haar leden op om het werk neer te leggen in het noorden van het land. Op woensdag 8 februari zullen daarom naar alle waarschijnlijkheid geen regionale treinen rijden in Groningen en Friesland. De staking komt bovenop het al stakende personeel in het regionale openbaar vervoer. Door de combinatie van de verschillende stakingen zullen woensdag weinig regionale treinen en bussen rijden.

In een brief aan de Vereniging Werkgevers in het Openbaar Vervoer (VWOV) schrijft vakbondsbestuurder Wim Eilert. ‘We zijn niet in de buurt van een cao-resultaat gekomen. Daarom zullen wij onze leden oproepen tot het uitvoeren van collectieve acties.’

Die collectieve acties van VVMC vinden plaats in het noorden van het land. De vakbond roept werknemers, met de standplaats Groningen, op om het werk neer te leggen op woensdag 8 januari. Eilert benadrukt wel dat de werkgevers de acties kunnen voorkomen door akkoord te gaan met de eisen van de vakbond.

FNV staakt alle dagen

In de cao Multimodaal werken ongeveer 1.300 mensen voor vervoerder die zowel bussen als treinen rijden. Vakbond FNV riep vorige week haar leden al op om mee te doen met de vijfdaagse staking in het regionale openbaar vervoer. De vijfdaagse staking heeft betrekking op de grotere cao in het streekvervoer.

Bij beide cao’s willen de medewerkers dat de lonen automatisch meestijgen met de inflatie en dat er maatregelen genomen worden om de werkdruk en daarmee het ziekteverzuim van 20 procent te verlagen. Om dat te bereiken moeten onder andere meer mensen een vast contract krijgen en de roosters verbeteren.

Lees ook:

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Geen regionale treinen doordat VVMC-treinpersoneel ook staakt op woensdag 8 februari | OVPro.nl