Coalitie Anders Reizen

Statement van 24 grote bedrijven: “Trein of online onder de 700 km”

Naar Londen werd in 2019 door 17 grote bedrijven maar liefst 20.143 keer gevlogen. Foto: Flickr/Geoff Henson.

24 grote bedrijven verenigd in de ‘Coalitie Anders Reizen’ (CAR) hebben ervoor getekend niet meer het vliegtuig te pakken voor zakelijke afspraken die korter dan drie uur duren op minder dan 700 kilometer reizen. Dat zijn twee van de in totaal twaalf maatregelen die de bedrijven nemen om de CO2-uitstoot van zakelijke vliegreizen met 25 procent te verminderen ten opzichte van 2019. Dat doel moet per 2025 bereikt zijn. Het alternatief voor deze zakelijke afspraken: online vergaderen of de trein pakken.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Statement van 24 grote bedrijven: “Trein of online onder de 700 km” | OVPro.nl