Woningbouw

Natuurorganisaties Noord-Nederland maken zich zorgen over Lelylijn

Natuurorganisaties Noord-Nederland willen focus op het verbeteren van de ov-verbindingen in de bestaande kernen. Foto: Flickr/Rob Dammers.

Natuurorganisaties uit Noord-Nederland overhandigden gisteren een rapport aan de Commissarissen van de Koning van Groningen, Friesland en Drenthe. Daarin stellen ze niet per definitie tegen de Lelylijn te zijn, maar schrijven ze nadrukkelijk dat ze niet willen dat de spoorlijn met bijbehorende woningbouw ten koste gaat van de kwaliteit van de natuur, het landschap, de ruimte en het schone milieu in Noord-Nederland. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

1 reactie op “Natuurorganisaties Noord-Nederland maken zich zorgen over Lelylijn”

asierts|16.02.23|07:49

Jahoor, daar gaan we weer. Altijd hetzelfde liedje met milieuclubs: stoppen met vliegen en autorijden, maar oh wee als er dan keuzes voor het spoor gemaakt moeten worden. Dan geeft men lafhartig niet thuis. Bij de HSL-Oost indertijd precies hetzelfde verhaal. Al die milieuclubs rond Utrecht die piepen over het autoverkeer en roepen om trein lagen allemaal dwars toen Utrecht-Arnhem serieus verbeterd zou worden. Resultaat? Het is nog steeds traag treinfilerijden.