Bovenleidingen

Elektriciteit terugwinnen door opslag van remenergie komt eindelijk van de grond

Bovenleidingen kunnen een belangrijke rol spelen om het overvolle energienet te ontlasten. Foto: Flickr.

Op verschillende plekken in Nederland liggen momenteel plannen om remenergie op te slaan. Dat blijkt uit vertrouwelijke documenten in handen van OVPro. Dagelijks gaat een enorme hoeveelheid elektriciteit verloren doordat de remenergie niet wordt opgeslagen. Door de huidige energiecrisis en bijkomende maatschappelijke urgentie lijkt opslaan van de elektriciteit eindelijk van de grond te komen. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.