Toegankelijkheid

Kamervragen over discriminatie reizigers met handicap door NS

Niet alle perrons hebben de juiste hoogte waardoor rolstoelgebruikers niet zelfstandig kunnen reizen. Foto: NS.

Tweede Kamerleden Lisa van Ginneken (D66) en Stieneke van der Graaf (CU) vragen de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat om opheldering naar aanleiding van berichtgeving van OVPro. Ze vragen uitleg over de uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens, dat de NS reizigers met een reizigersbehoefte in verband met een fysieke handicap discrimineert. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kamervragen over discriminatie reizigers met handicap door NS | OVPro.nl
Toegankelijkheid

Kamervragen over discriminatie reizigers met handicap door NS

Niet alle perrons hebben de juiste hoogte waardoor rolstoelgebruikers niet zelfstandig kunnen reizen. Foto: NS.

Tweede Kamerleden Lisa van Ginneken (D66) en Stieneke van der Graaf (CU) vragen de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat om opheldering naar aanleiding van berichtgeving van OVPro. Ze vragen uitleg over de uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens, dat de NS reizigers met een reizigersbehoefte in verband met een fysieke handicap discrimineert. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.