Herstel

Treinverkeer Voorschoten 3 dagen later hervat dan eerder verwacht

Treinramp Voorschoten.
De ontspoorde trein in Voorschoten. Foto: ProMedia/Sander van Vliet

Het treinverkeer langs station Voorschoten wordt op 21 april hervat in plaats van 18 april, meldt een woordvoerder van ProRail. Het spoorbedrijf had eerder gedacht dat het treinverkeer tussen Leiden en Den Haag dinsdag weer kon worden opgestart. Het herstellen van het spoor na het ongeval met twee treinen en een bouwkraan, waardoor een persoon om het leven kwam, duurt evenwel langer dan verwacht.

ProRail laat weten dat de schade door het ongeval bij Voorschoten inmiddels volledig in kaart is gebracht en dat die groter is dan was voorzien. “Daarom hebben we meer tijd en personeel nodig. Het tekort aan specialistisch bovenleidingpersoneel speelt hierbij mee. Er moet 3 kilometer bovenleiding opnieuw bevestigd worden.”

Vorige week dinsdag botsten een vrachttrein en vervolgens een intercity op een spoorkraan en brokstukken daarvan. De bestuurder van de kraan kwam om het leven, tientallen mensen raakten gewond.

Spoorherstel

ProRail is momenteel nog druk bezig met het spoorherstel. Zo moeten onder meer bovenleidingen en bovenleidingsportalen worden vervangen, is het spoor zelf kapot, zijn dwarsliggers beschadigd en moeten veiligheidssystemen worden nagekeken en mogelijk vervangen.

Lees ook:

Auteur: Sander Van Vliet

Bron: ANP