Station Keulen Duitsland
Staking

Duitse treinstaking van de baan: EVG en Deutsche Bahn treffen schikking

Foto: Station Keulen Shutterstock/nattawit.sree

De aangekondigde staking van vijftig uur op het Duitse spoor is van de baan. Spoorvakbond EVG en Deutsche Bahn zijn afgelopen weekend in de rechtszaal nader tot elkaar gekomen. Toch moeten reizigers in en naar Duitsland rekening houden met restricties. 

Het scheelde weinig of er werd van zondagavond 22.00 uur tot en met dinsdagnacht 00.00 uur gestaakt op het Duitse spoor. Eerder noemde Deutsche Bahn de staking al buiten proportie en daarom probeerde de spoorwegmaatschappij het via een rechtsgang te verbieden. In de rechtbank van Frankfurt kwam het tot een schikking tussen beide partijen. EVG en Deutsche Bahn zullen op constructieve wijze met elkaar in gesprek moeten gaan.

Het conflict was een gevolg van de stroeve loononderhandelingen die in februari begonnen. De spoorvakbond EVG onderhandelt over momenteel over nieuwe cao’s voor ongeveer 230.000 werknemers, van wie er 180.000 voor Deutsche Bahn werken.

Hinder

Reizigers in en naar Duitsland moeten toch rekening houden met vertragingen of treinen die helemaal niet rijden. ‘In totaal moeten 50.000 ritten en de daarbij behorende ploegen opnieuw worden ingepland’, schrijft Deutsche Bahn in een statement. De vervoerder verwacht dat het nog de nodige voeten in de aarde zou hebben.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duitse treinstaking van de baan: EVG en Deutsche Bahn treffen schikking | OVPro.nl
Station Keulen Duitsland
Staking

Duitse treinstaking van de baan: EVG en Deutsche Bahn treffen schikking

Foto: Station Keulen Shutterstock/nattawit.sree

De aangekondigde staking van vijftig uur op het Duitse spoor is van de baan. Spoorvakbond EVG en Deutsche Bahn zijn afgelopen weekend in de rechtszaal nader tot elkaar gekomen. Toch moeten reizigers in en naar Duitsland rekening houden met restricties. 

Het scheelde weinig of er werd van zondagavond 22.00 uur tot en met dinsdagnacht 00.00 uur gestaakt op het Duitse spoor. Eerder noemde Deutsche Bahn de staking al buiten proportie en daarom probeerde de spoorwegmaatschappij het via een rechtsgang te verbieden. In de rechtbank van Frankfurt kwam het tot een schikking tussen beide partijen. EVG en Deutsche Bahn zullen op constructieve wijze met elkaar in gesprek moeten gaan.

Het conflict was een gevolg van de stroeve loononderhandelingen die in februari begonnen. De spoorvakbond EVG onderhandelt over momenteel over nieuwe cao’s voor ongeveer 230.000 werknemers, van wie er 180.000 voor Deutsche Bahn werken.

Hinder

Reizigers in en naar Duitsland moeten toch rekening houden met vertragingen of treinen die helemaal niet rijden. ‘In totaal moeten 50.000 ritten en de daarbij behorende ploegen opnieuw worden ingepland’, schrijft Deutsche Bahn in een statement. De vervoerder verwacht dat het nog de nodige voeten in de aarde zou hebben.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.