FlixTrain tussen Oberhausen en Rotterdam
Internationale trein

FlixTrain zet in op treinen tussen Oberhausen en Rotterdam

Foto: FlixTrain wil een traject tussen Oberhausen en Rotterdam Tommy Alven

Als het aan FlixTrain ligt komt er in 2024 een treinverbinding tussen het Duitse Oberhausen en Rotterdam. Het zusterbedrijf van Flixbus heeft hiervoor een melding gemaakt bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Het is de bedoeling dat de trein meerdere plaatsen aan doet op weg naar de havenstad. Na het Duitse Emmerich stopt de FlixTrain op Arnhem Centraal, Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal en Den Haag HS voordat deze op Rotterdam Centraal aankomt.

De treinen hebben tussen de vijfhonderd en zevenhonderd zitplaatsen, afhankelijk van het seizoen. In de zomer zijn de treinen langer dan in de winter.

Als het allemaal goed gaat rijdt vanaf 15 december 2024 de FlixTrain twee keer per dag in beide richtingen op het traject. Dat kan als het mogelijk is ook eerder worden, maar niet voor 1 augustus 2024, aldus de ACM.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

FlixTrain zet in op treinen tussen Oberhausen en Rotterdam | OVPro.nl
FlixTrain tussen Oberhausen en Rotterdam
Internationale trein

FlixTrain zet in op treinen tussen Oberhausen en Rotterdam

Foto: FlixTrain wil een traject tussen Oberhausen en Rotterdam Tommy Alven

Als het aan FlixTrain ligt komt er in 2024 een treinverbinding tussen het Duitse Oberhausen en Rotterdam. Het zusterbedrijf van Flixbus heeft hiervoor een melding gemaakt bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Het is de bedoeling dat de trein meerdere plaatsen aan doet op weg naar de havenstad. Na het Duitse Emmerich stopt de FlixTrain op Arnhem Centraal, Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal en Den Haag HS voordat deze op Rotterdam Centraal aankomt.

De treinen hebben tussen de vijfhonderd en zevenhonderd zitplaatsen, afhankelijk van het seizoen. In de zomer zijn de treinen langer dan in de winter.

Als het allemaal goed gaat rijdt vanaf 15 december 2024 de FlixTrain twee keer per dag in beide richtingen op het traject. Dat kan als het mogelijk is ook eerder worden, maar niet voor 1 augustus 2024, aldus de ACM.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.