Shutterstock - Amsterdam Bijlmer ArenA
Werkzaamheden

Organisator Mojo waarschuwt bezoekers concert Beyonce voor treinproblemen

Amsterdam Bijlmer ArenA. Foto: Shutterstock/Nigel Wiggins

Concertorganisator Mojo heeft bezoekers van de concerten van Beyoncé in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam komend weekend gewaarschuwd voor verwachte treinproblemen. Alle bezoekers ontvingen een mail met de waarschuwing ‘rekening te houden met drukte en vertragingen’.

Beyoncé staat zaterdag en zondag in de Johan Cruijff ArenA. Het stadion ligt op loopafstand van twee treinstations: Amsterdam Bijlmer ArenA en Duivendrecht. Beide stations zijn komend weekend echter moeilijker bereikbaar door werkzaamheden aan het spoor. Zo is er geen treinverkeer mogelijk tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer ArenA en rijden er geen treinen tussen Haarlem en Amsterdam Sloterdijk. “We raden aan om je heen- en terugreis goed voor te bereiden”, schrijft Mojo aan de bezoekers van het concert.

Werkzaamheden

De werkzaamheden op Amsterdam Centraal beginnen in de nacht van vrijdag op zaterdag en duren het hele weekend. Een woordvoerder van NS laat weten dat het onderhoud van ProRail in Amsterdam al bekend was bij Mojo toen het concert werd ingepland. “Mojo informeert nu hun bezoekers, heel goed”, zegt een woordvoerster. Het is niet zo dat er helemaal geen treinen rijden in Amsterdam, maar wel is er een aangepaste dienstregeling met andere vertrektijden en vertreksporen.

NS en ProRail raden reizigers die komend weekend naar de hoofdstad afreizen aan de reisplanner goed in de gaten te houden en rekening te houden met extra reistijd. Zo rijden tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem er een aantal bussen.

ProRail laat weten dat onder meer wissels en sporen worden weggehaald om de perrons tussen sporen 7 en 8 te kunnen verlengen. Ook is er groot onderhoud nodig aan de wissels en aan de bovenleiding bij de Dijksgracht. De aangepaste dienstregeling geldt tot de nacht van zondag op maandag, tot ongeveer 02.00 uur.

Eerdere problemen

Concertgangers in Amsterdam hadden de laatste tijd vaker problemen met de trein. Vorig weekend strandden veel bezoekers van een concert van Harry Styles in Amsterdam nadat een grote IT-storing het treinverkeer rond de hoofdstad plat had gelegd. In september stopten geen treinen op Bijlmer ArenA tijdens uitverkochte concerten in de de Ziggo Dome en AFAS Live vanwege de drukte rondom de Grand Prix in Zandvoort

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Organisator Mojo waarschuwt bezoekers concert Beyonce voor treinproblemen | OVPro.nl
Shutterstock - Amsterdam Bijlmer ArenA
Werkzaamheden

Organisator Mojo waarschuwt bezoekers concert Beyonce voor treinproblemen

Amsterdam Bijlmer ArenA. Foto: Shutterstock/Nigel Wiggins

Concertorganisator Mojo heeft bezoekers van de concerten van Beyoncé in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam komend weekend gewaarschuwd voor verwachte treinproblemen. Alle bezoekers ontvingen een mail met de waarschuwing ‘rekening te houden met drukte en vertragingen’.

Beyoncé staat zaterdag en zondag in de Johan Cruijff ArenA. Het stadion ligt op loopafstand van twee treinstations: Amsterdam Bijlmer ArenA en Duivendrecht. Beide stations zijn komend weekend echter moeilijker bereikbaar door werkzaamheden aan het spoor. Zo is er geen treinverkeer mogelijk tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer ArenA en rijden er geen treinen tussen Haarlem en Amsterdam Sloterdijk. “We raden aan om je heen- en terugreis goed voor te bereiden”, schrijft Mojo aan de bezoekers van het concert.

Werkzaamheden

De werkzaamheden op Amsterdam Centraal beginnen in de nacht van vrijdag op zaterdag en duren het hele weekend. Een woordvoerder van NS laat weten dat het onderhoud van ProRail in Amsterdam al bekend was bij Mojo toen het concert werd ingepland. “Mojo informeert nu hun bezoekers, heel goed”, zegt een woordvoerster. Het is niet zo dat er helemaal geen treinen rijden in Amsterdam, maar wel is er een aangepaste dienstregeling met andere vertrektijden en vertreksporen.

NS en ProRail raden reizigers die komend weekend naar de hoofdstad afreizen aan de reisplanner goed in de gaten te houden en rekening te houden met extra reistijd. Zo rijden tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem er een aantal bussen.

ProRail laat weten dat onder meer wissels en sporen worden weggehaald om de perrons tussen sporen 7 en 8 te kunnen verlengen. Ook is er groot onderhoud nodig aan de wissels en aan de bovenleiding bij de Dijksgracht. De aangepaste dienstregeling geldt tot de nacht van zondag op maandag, tot ongeveer 02.00 uur.

Eerdere problemen

Concertgangers in Amsterdam hadden de laatste tijd vaker problemen met de trein. Vorig weekend strandden veel bezoekers van een concert van Harry Styles in Amsterdam nadat een grote IT-storing het treinverkeer rond de hoofdstad plat had gelegd. In september stopten geen treinen op Bijlmer ArenA tijdens uitverkochte concerten in de de Ziggo Dome en AFAS Live vanwege de drukte rondom de Grand Prix in Zandvoort

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.