ProRail
Privaatrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan

Kabinet besluit over organisatievorm ProRail

Foto: ProRail JPstock

Het kabinet heeft ervoor gekozen om ProRail niet om te vormen tot publiekrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan, maar tot een privaatrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan. De Autoriteit Financiële Markten (ACM) en de Nederlandsche Bank kennen dezelfde organisatievorm, waarbinnen de bedrijven de zekerheid hebben hun taken zelfstandig te kunnen uitvoeren. Het besluit van het kabinet is in een nota van wijziging gegoten, welke nu wordt voorgelegd aan de Raad van State, waarna uiteindelijk de Tweede Kamer erover zal beslissen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jeroen Baldwin

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kabinet besluit over organisatievorm ProRail | OVPro.nl
ProRail
Privaatrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan

Kabinet besluit over organisatievorm ProRail

Foto: ProRail JPstock

Het kabinet heeft ervoor gekozen om ProRail niet om te vormen tot publiekrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan, maar tot een privaatrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan. De Autoriteit Financiële Markten (ACM) en de Nederlandsche Bank kennen dezelfde organisatievorm, waarbinnen de bedrijven de zekerheid hebben hun taken zelfstandig te kunnen uitvoeren. Het besluit van het kabinet is in een nota van wijziging gegoten, welke nu wordt voorgelegd aan de Raad van State, waarna uiteindelijk de Tweede Kamer erover zal beslissen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jeroen Baldwin

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.