Onderzoek

Veerpont bij Brakel uit dienst na aanvaring vrachtschip

Brakel II veerpont. Foto: Riveer

De veerpont Brakel II is, na een aanvaring met een vrachtschip donderdagochtend 22 september, tijdelijk uit de vaart genomen. Voorlopig zijn er geen afvaarten tussen Brakel en Herwijnen. Tijdens de aanvaring waren er geen passagiers aan boord van de Brakel II.

Na de aanvaring heeft de schipper de veerpont veilig aan de kade gebracht, meldt Riveer op haar website. Vervolgens is er begonnen met het in kaart brengen van de schade. In de loop van vrijdag verwacht Riveer een update te kunnen geven.

Lopende het onderzoek

Riveer doet voorlopig geen verder uitspraken over de schade aan de veerpont, over de schade aan het vrachtschip of over de oorzaak van de aanvaring. “Lopende het onderzoek wil ik mij beperken tot het bericht wat wij hebben uitgegeven”, laat Johan Hania, manager Riveer en Lingehaven Gorinchem weten.

Voetgangers en fietsers met een rittenkaart of abonnement van het veer Brakel-Herwijnen, kunnen het ticket gedurende de stremming gebruiken op het veer Gorinchem-Woudrichem.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.