Overvolle bussen

Delft krijgt duurzame waterbus: “We zijn stiekem heel trots”

Initiatiefnemers Kees Schonebaum (midden) en Tomas te Velde (rechts) zijn dolblij met de doorgang van de Delftse waterbus.Foto: Kees Schonebaum.

Elke dag komen bijna 5.000 studenten aan op station Delft CS. Deze groep verplaatst zich door de drukke straten van de binnenstad op weg naar de universiteit. De oplossing voor de dichtgeslibde binnenstad kan soms heel makkelijk zijn: het water. De Schie stroomt in Delft recht door het centrum richting de campus. Initiatiefnemer Kees Schonebaum zag zijn kans schoon. Na een succesvolle pilot gaat de waterbus vanaf 1 juli 2023 dagelijks varen. “We zijn stiekem heel erg trots”, zegt Schonebaum enthousiast.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “Delft krijgt duurzame waterbus: “We zijn stiekem heel trots””

Teko Salverda|29.11.22|12:46

Eerst even wat rechtzetten. De studenten, aangekomen op Dt, rijden in meerderheid per fiets buiten de binnenstad om (Houttuinen, Hooikade, Zuideinde, Abtswoudsepad) naar de TU. Ook de Schie gaat om de binnenstad heen, maar dan aan de oostzijde ervan. Het station staat aan de westzijde.

Wel is het prijzenswaardig dat er mensen zijn die initiatieven ontplooien ter bevordering van het OV. Ik denk echter dat de waterbus voornamelijk toeristen zal trekken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Delft krijgt duurzame waterbus: “We zijn stiekem heel trots” | OVPro.nl
Overvolle bussen

Delft krijgt duurzame waterbus: “We zijn stiekem heel trots”

Initiatiefnemers Kees Schonebaum (midden) en Tomas te Velde (rechts) zijn dolblij met de doorgang van de Delftse waterbus. Foto: Kees Schonebaum.

Elke dag komen bijna 5.000 studenten aan op station Delft CS. Deze groep verplaatst zich door de drukke straten van de binnenstad op weg naar de universiteit. De oplossing voor de dichtgeslibde binnenstad kan soms heel makkelijk zijn: het water. De Schie stroomt in Delft recht door het centrum richting de campus. Initiatiefnemer Kees Schonebaum zag zijn kans schoon. Na een succesvolle pilot gaat de waterbus vanaf 1 juli 2023 dagelijks varen. “We zijn stiekem heel erg trots”, zegt Schonebaum enthousiast.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

2 reacties op “Delft krijgt duurzame waterbus: “We zijn stiekem heel trots””

Teko Salverda|29.11.22|12:46

Eerst even wat rechtzetten. De studenten, aangekomen op Dt, rijden in meerderheid per fiets buiten de binnenstad om (Houttuinen, Hooikade, Zuideinde, Abtswoudsepad) naar de TU. Ook de Schie gaat om de binnenstad heen, maar dan aan de oostzijde ervan. Het station staat aan de westzijde.

Wel is het prijzenswaardig dat er mensen zijn die initiatieven ontplooien ter bevordering van het OV. Ik denk echter dat de waterbus voornamelijk toeristen zal trekken.

Wim van de Poll|04.02.23|10:40

Delft Station naar Aula TU is een kwartiertje lopen…..
de meeste studenten overbruggen die op een schrootfiets die gratis in de fietsenstallingen staat.
Die stallingen hebben € 70mln gekost….!
Vraag ik een rij studenten+expats waarom ze liever een kwartier op de bus wachten dan te gaan lopen: besmuikte stilte…..
Ben een fan van Waterbus, zeker als die van DSM Gist tot Ackerdijksebos gaat varen,
maar zorg eerst en vooral voor bekendheid en kwaliteit van de looproute Station-TUD…!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.