Parkeren in Amsterdam naar 5 euro per uur

Een uur parkeren in de binnenstad van Amsterdam kost volgend jaar 5 euro. In de ring om het centrum gaat parkeren 4 euro kosten. Daarnaast wordt op de plekken waar nu nog tot 19.00 uur moet worden betaald, betaald parkeren uitgebreid tot 21.00 uur. Op drie bedrijventerreinen binnen de Ring A10 namelijk Sloterdijk I, Schinkel en Amstel Businesspark wordt per 1 maart voor het eerst betaald parkeren op werkdagen tot 19.00 uur ingevoerd.
Parkeren in hartje Amsterdam kostte tot nu toe maximaal 4,80 euro. Door vanaf de Ring A10 naar het centrum de parkeertarieven geleidelijk te laten stijgen, zal men de auto eerder aan de rand van de stad dan in het centrum parkeren, zo hoopt de gemeente. Daarvoor zijn er P+R-parkeerplaatsen (Park+Ride) langs de Ring A10 en snelweg A2 (P+R Arena, P+R Olympisch Stadion, P+R Zeeburgereiland, P+R Bos en Lommer en P+R Sloterdijk). Hier kan geparkeerd worden voor 6 euro per dag en krijgt de bezoeker maximaal vijf gratis retourtjes voor het openbaar vervoer naar het centrum.
De extra opbrengsten van de parkeertariefverhoging per 1 januari 2009 komen ten goede aan de maatregelen uit het plan Voorrang voor een Gezonde Stad voor het stimuleren van schoner personenvervoer. Zo wordt er flink geïnvesteerd in onder meer verbetering van het openbaar vervoer, uitbreiding van het aantal P+R-parkeerplaatsen en het stimuleren van autodelen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.