Nieuwe verkeerscentrale Rotterdam gereed voor start Tour de France

De Gemeente Rotterdam heeft met de introductie van de verkeerslichtenbeheerscentrale net voor de start van de Tour de France de volgende innovatiestap kunnen zetten naar een verbeterde verkeerscentrale, zo meldt Technolution. De gemeente besloten bij het begin van de Tour de France al een eerste versie van een nieuw verkeersmanagementsysteem in te zetten.
Technolution heeft voor Rotterdam een VRI-beheersysteem ontwikkeld, genaamd MobiMaestro VINCE, dat hierop is ingericht en flexibel kan inspelen op de veranderende verkeerssituaties in de stad. Volgens het bureau profiteert de gemeente van de verbeterde betrouwbaarheid en snelheid waarmee VINCE de VRI’s aanstuurt.
VINCE is modulair opgebouwd en door het gebruik van open standaarden, zoals IVERA, onafhankelijk van merk en type van VRI’s. Dit maakt het mogelijk om snel VRI’s van verscheidene leveranciers aan te sluiten. De onderdelen van VINCE zijn ontwikkeld met gebruiksgemak en -veiligheid als uitgangspunt.
Toegepaste technologieën en standaarden:

  • IVERA 1.3 & 2.1;
  • mogelijkheid tot aansluiting van reeds bestaande VRI’s;
  • mogelijkheid om VRI’s voor stadsafsluiting aan te sluiten;
  • communicatie via vaste (bijvoorbeeld kieslijnen, huurlijnen en ADSL) en draadloze (bijvoorbeeld GPRS en 3G) netwerken op basis van TCP/IP;
  • webgebaseerde grafische bedienapplicatie;
  • bedienmogelijkheden afhankelijk van gebruikersrechten.

.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.