Delft wil met nieuwe aanpak stadsdistributiesysteem van de grond tillen

delftDe gemeente Delft wil dat de bevoorrading van de binnenstad van Delft efficiënter en schoner wordt. Daarom is ze is gestart met het project “Maatwerk Distributie Delft” (MDD). MDD vervult een makelaarsrol tussen bedrijven die in Delft goederen willen afleveren, en een stadsdistributeur.

MDD heeft voor bijna 80 bedrijven die in Delft afleveren vastgesteld of ze kosten kunnen besparen door gebruik te maken van een stadsdistributeur. Van deze 80 bedrijven hebben er 48 aangegeven de intentie te hebben gebruik te maken van stadsdistributie.

Deze 48 bedrijven bezorgen wekelijks meer dan 1000 colli in Delft. De leveringsinformatie, de intentie en de contactgegevens van deze bedrijven zijn vastgelegd in de MDD database. De informatie die de MDD database bevat maakt de MDD database een potentieel klantenbestand voor stadsdistributie.

Het idee is nu met dit bestand een stadsdistributeur in hus te halen die de klus op zich wil nemen waarbij de kosten voor de leveringen in totaal lager zullen zijn dan de kosten van het zelf de stad in rijden. De aanpak wordt ook opgezet voor Utrecht en Haaglanden.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.