Proef ‘Amsterdam Onderweg’ van start

amsterdamonderweg‘Amsterdam Onderweg’ heeft in de eerste twee weken al 5000 deelnemers aangetrokken.  De automobilisten gaan meewerken aan een proef met persoonlijk reisadvies.

‘Amsterdam Onderweg’ biedt haar deelnemers een eigen ‘Superroute’ vóór en tijdens het rijden aan via een App op de smartphone.

De intelligente App weet o.a. waar het vast zal gaan staan, en past de routeplanning van haar deelnemers hierop aan.

Door de persoonlijke routes wordt het verkeer via verschillende wegen naar de bestemmingen geleid waardoor het verkeer beter wordt verdeeld. Het idee is dat hierdoor minder files ontstaan.

‘Amsterdam Onderweg’ loopt voorop in het gebruik van de nieuwste technieken bij het managen van het verkeer en is mede door de schaalgrootte volgens de initiaitefnemers, waaronder TNO, een unieke proef in de wereld.

Het bijzondere is dat voor het eerst vele vormen van verkeersinformatie tegelijk worden ingezet, afkomstig van zowel bedrijven als overheden, in combinatie met modellen van TNO om de toekomstige verkeerssituatie op een route door te rekenen.

De Praktijkproef Amsterdam (PPA) is een initiatief van Rijkswaterstaat, de gemeente Amsterdam, de provincie Noord-Holland en de Stadsregio Amsterdam. ‘Amsterdam onderweg’ is het onderdeel van de PPA dat in september 2014 is gestart. ‘Amsterdam Onderweg’ wordt uitgevoerd door TNO en ARS T&TT.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.