Meeste ontevreden automobilisten in Den Haag

Den Haag, Ministerie I&M zet in op doorstroming en schoner verkeer
Foto: archief Verkeersnet.nl

den-haagIn Den Haag is 55 procent van de automobilisten tevreden met de manier waarop de wegbeheerder de zaken aanpakt. In Zwolle 82 procent.

Dat blijkt uit recent onderzoek onder ruim 12.000 automobilisten over hun beleving van de Nederlandse wegen door WOW (Wegbeheerders Ontmoeten Wegbeheerders).

Op de verschillende onderzochte deelaspecten onderdelen scoort Den Haag ook duidelijk beneden de maat. Als het gaat om de verkeersveiligheid, doorstroming, verkeersinformatie en de uitvoering van werkzaamheden op stadsroutes staat Den Haag onderaan de lijst met de 11 gemeenten die zijn doorgelicht. Als het gaat om de uitvoering van werkzaamheden scoort Den Haag 28 procent tevreden automobilisten, tegen 58 procent voor Groningen.

Den Haag deelt de onderste regionen overigens met steden als Maastricht, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

De meeste tevreden automobilisten kom je tegen in Zwolle, Groningen en Utrecht.

Bij de provinciale wegen scoren Drenthe en Friesland hoog. Onderaan de lijst vinden we Noord Brabant regelmatig terug, bijvoorbeeld bij de aspecten verkeersveiligheid en verkeersinformatie.

Maar de WOW constateert wel dat de tevredenheid over de verschillende beheerders met gemiddeld 8% is gestegen ten opzichte van twee jaar geleden.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.