Be-Mobile neemt Franse branchegenoot Mediamobile over

Het Belgische smart mobility-bedrijf Be-Mobile heeft haar Franse sectorgenoot Mediamobile overgenomen. Mediamobile, een dochterbedrijf van de Franse groep TDF met uitvalsbasis in Parijs, is gespecialiseerd in het leveren van realtime verkeersinformatie voor autonavigatiesystemen van onder meer Renault, BMW, Volvo, Toyota en Volkswagen. De overname is volledig gefinancierd met eigen middelen.

“De overname versterkt onze positie naar de automobielindustrie en vergroot de dekking van onze verkeersmanagementdiensten in Frankrijk, Duitsland, ScandinaviĆ« en Polen, waar Mediamobile actief is”, zegt Be-Mobile-directeur Jan Cools, in een verklaring. Zijn bedrijf en Mediamobile realiseerden in 2017 een gecombineerde omzet van meer dan 40 miljoen euro. Be-Mobile heeft de ambitie om door te groeien tot een Europese marktleider in slimme mobiliteit. De overname van Mediamobile is een belangrijke stap in het kader van die ambitie.

Ambulances

Be-Mobile levert diensten voor het monitoren en sturen van verkeersstromen, voor intelligente tolheffing en voor het betalen voor parkeren en openbaar vervoer. Het bedrijf is ook eigenaar van de app Flitsmeister. Vorig jaar introduceerde Be-Mobile zogenaamde C-ITS toepassingen om informatie over verkeerslichten, snelheidsadvies en waarschuwingen voor aankomende ambulances in real time tot in het dashboard van het voertuig te brengen. Voornaamste aandeelhouders zijn Proximus en het eigen management.

Onderwerpen: ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.