Plek voor 1.000 fietsen in nieuwe stalling bij Rotterdam CS

Fietsenstalling Rotterdam CS
Bron: SpoorPro

Rotterdam Centraal Station heeft er een nieuwe fietsenstalling bij. Naast het busstation op de Conradstraat zijn duizend nieuwe plekken gerealiseerd voor fietsen, bromfietsen en fietsen met een afwijkend formaat, zoals bakfietsen. Volgens de gemeente Rotterdam krijgt de fiets een steeds prominentere rol in de stad.

Er zouden nu al meer fietsers en voetgangers dan automobilisten in de stad zijn. De gemeente verwacht dat er de komende jaren nog meer fietsers bijkomen en daarom wordt gekeken hoe de stad hier beter op kan worden ingericht. Dit kan onder andere door de bouw van meer fietsenstallingen.

Overlast brom- en snorfietsen

Deze nieuwe fietsenstalling aan de Conradstraat zal uiteindelijk de vijfhonderd plekken van de Weena-fietsenstalling vervangen. Er wordt onderzocht of deze plek kan worden gebruikt als stalling voor bromfietsen. Dit zou een oplossing kunnen bieden voor de overlast van alle geparkeerde brom- en snorfietsen rondom het Centraal Station.

De stalling is toegankelijk via het fietspad aan de westzijde en via de dubbele ingang aan de oostkant. De stalling ligt precies op de goede plek, volgens wethouder Judith Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal: “Vanaf deze stalling sta je binnen enkele minuten op het perron. Ideaal om met de fiets naar het station te gaan en dan de trein te pakken. En natuurlijk andersom: als je in Rotterdam aankomt met de trein, fiets je snel de stad in.” Fietscoaches staan een week lang langs de stalling, om fietsers te wijzen op de nieuwe stalling.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.