HTM bus Den Haag
Uitgaanspubliek

Nachtbus Den Haag rijdt voorlopig nog niet, Rover start petitie

De HTM nachtbus rijdt voorlopig niet, zolang het vervoersbedrijf te kampen heeft met personeelstekorten.

De nachtbussen in Den Haag komen door personeelstekort voorlopig nog niet terug. Dit zegt een woordvoerder van vervoersmaatschappij HTM tegen Omroep West. Al sinds februari moeten stappers een andere manier vinden om na een nachtje feesten thuis te komen. Reizigersvereniging Rover is een petitie gestart om avond- en nachtvervoer door heel Nederland te verbeteren.

‘Het is nu vakantietijd en we kampen nog altijd met een hoger ziekteverzuim als gevolg van de gehele coronaperiode’, legt de woordvoerder van HTM uit in een artikel op Omroep West. ‘We zetten nu alles op alles om onze dienstregelingen goed te rijden, we moeten keuzes maken.’ Het is nog onduidelijk wanneer de nachtbussen terugkeren in Den Haag. In augustus volgt een nieuw weegmoment en bekijkt HTM wanneer het uitgaanspubliek weer op de nachtbus kan rekenen.

Petitie

Reizigersvereniging Rover (Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer) is een petitie gestart om avond- en nachtvervoer door heel Nederland te verbeteren, vooral in de regio. De vereniging vindt dat het openbaar vervoer een aantrekkelijke afsluiting moet zijn van een gezellig avondje uit. Daarvoor moeten er voldoende bussen of treinen rijden, die goed te vinden zijn en ook een aantrekkelijke prijs hebben.

De petitie is inmiddels op 1900 keer ondertekend en loopt nog tot midden augustus. Rover wil de verzamelde handtekeningen samen met een bidbook (een pamflet met een eigen voorstel voor verbeteringen) aanbieden aan de vervoersbedrijven en landelijke en lokale overheden.

Als het aan Rover ligt, wordt er geïnvesteerd in meer en beter openbaar vervoer, zodat de reiziger terugkeert en er weer geld vloeit. Ook moet er vol worden ingezet op het werven van nieuw personeel. De belangenbehartiger vreest dat het nachtelijk openbaar vervoer anders helemaal niet meer terugkeert. “Het gaat niet alleen om mensen die graag gaan stappen, er zijn ook reizigers met onregelmatige diensten die misschien heel laat terug naar huis gaan. Die moeten ook voor hun heenreis al de auto kiezen als ze niet gegarandeerd zijn van een terugreis”, legt een woordvoerder uit tegen Omroep West.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: marloes kanselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.