Citea Low Floor is ‘Bus of the Year 2011’

VDL Bus & Coach heeft met de openbaarvervoerbus Citea Low Floor de prestigieuze internationale prijs ‘Bus of the Year 2011‘ in de wacht gesleept. De stadsbus uit Nederland scoorde tijdens de ‘Bus Euro Test 2010’ in de Roemeense hoofdstad Boekarest, beter dan de sterke internationale concurrenten. De leden van de jury hebben vooral gelet op de praktische bruikbaarheid, de afwerking, het concept en de efficiëntie van de deelnemende voertuigen.

Jury

De jury van ‘Bus of the Year 2011’ bestaat uit vakjournalisten uit 19 Europese landen. Zij zien de VDL Citea in de eerste plaats als een evenwichtige en harmonieuze bus voor het stadsvervoer, die op alle aspecten overtuigend presteert. De bus voorziet de passagiers van alle comfort en de rijeigenschappen zijn van hoge kwaliteit.

Lagevloerstadsbus

De VDL Citea is een innovatieve lagevloerstadsbus. De lichtgewicht constructie biedt een maximale vervoerscapaciteit, bespaart brandstof en vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen. De reparatie- en onderhoudsvriendelijke constructie van deze lagevloerbus verkort de werkplaatstijden. De goede internationale verkoopcijfers bevestigen het geavanceerde ontwerp van de Citea stadsbus.

Trots

Rémi Henkemans, algemeen directeur van VDL Bus & Coach, is trots op het product en zijn team: “De bekroning met de titel ‘Bus of the Year 2011’ toont aan dat wij met onze producten tot de Europese topklasse behoren. Deze onderscheiding laat de internationale personenvervoersbedrijven onze kennis en kunde op het gebied van stadsbussen zien.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.