buschauffeur, Connexxion, Gouda

Eindhoven stopt na 2012 met gratis busvervoer

Vanaf eind volgend jaar zullen er in Eindhoven geen gratis bussen meer rijden voor 65-plussers en kinderen tot 12 jaar. Het college van B & W heeft dit besloten omdat uit onderzoek blijkt dat de effecten op de verkeersdrukte nihil zijn en de kosten te hoog.

Een bedrag van een half miljoen euro per jaar dat beschikbaar is, wil de gemeente vooral uitgeven aan een oplossing voor de verkeersdrukte in de ochtendspits. Door de invoering van de ov-chipkaart komt de doelgroep bovendien al in aanmerking voor grote kortingen, is de overweging van de gemeente.

Duur

Het project met gratis openbaar vervoer in Eindhoven is voor Nederland van ongekende omvang en duur. De bus was sinds 2007 gratis voor kinderen en ouderen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.