Speciaal buskaartje voor toeristen

Busvervoerder Breng lanceert voor de zomer van 2012 een betaalbare reiskaart voor toeristen in de stadsregio Arnhem- Nijmegen. Het gaat om een 24-uurs-, 48-uurs- en 72-uurskaart. De prijs voor een dag reizen komt tussen 6 en 7,50 euro te liggen, een tweedaagsekaart kost 10 en een driedaagse 15 euro.

Het Gelders consumentenplatform Rocov is blij met de komst van deze toeristenkaart.

Los kaartje

Sinds de komst van de ov-chipkaart is reizen met de bus voor toeristen lastig. Een los kaartje op de bus voor een enkele rit kost minimaal 3 euro. Voor een langere rit door meer zones loopt de prijs snel op. Bovendien is overstappen met zo’n kaartje niet mogelijk.

Busbedrijf Syntus staat sinds kort op lijnen op de Veluwe en in Arnhem wel toe dat reizigers met een los kaartje kunnen overstappen. Breng wil die aanpak niet overnemen tot verdriet van Rocov. “Vervoerders zouden op dit punt éen lijn moeten trekken. Het overstaprecht moet overal terugkeren”, zegt Rocov-voorzitter Ben Mouw.

Veolia

Hij vindt het overigens ook jammer dat Breng niks voelt voor de terugkeer van gemakkaartjes met korting. Busbedrijf Veolia heeft dit dalurenkaartje (voor de komst van de chipkaart zeer populair) opnieuw in Limburg geïntroduceerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.