Tijdelijk gebruik van ‘zichtkaart’ voor buslijn Nijmegen-Kleef

OV-chipkaart, demobus, reizigers, bus
PURMEREND – Medewerkers van Arriva informeren maandag reizigers in Purmerend over het gebruik van de OV-chipkaart in het openbaar vervoer. Vanaf donderdag sluiten de metropoortjes…

Reizigers in de Duitse bus van NIAG tussen Nijmegen en het Duitse Kleef met een abonnement hoeven voorlopig niet meer in- en uit te checken met de ov-chipkaart. In plaats daarvan tonen zij de chauffeur hun ov-chipkaart samen met een speciale zichtkaart. Hiermee wordt voorkomen dat hun ov-chipkaart in sommige gevallen onbruikbaar wordt.

Abonnementhouders kunnen voor de zichtkaart terecht bij Connexxion/Novio.

Ov-chipkaart

De aanpassing is nodig omdat bij gebruik van een ov-chipkaart met abonnement in bus 58 van het Nederlands-Duitse grensgebied, de Duitse vervoerder NIAG de ritkosten van het kaartsaldo afboekte. Bij een negatief saldo raakte de ov-chipkaart dan onbruikbaar.

Op de Nederlandse bus 57, die dezelfde route rijdt, werkt de ov-chipkaart wel met in- en uitchecken. De communicatie over deze regionale oplossing moet nog op gang komen.

Zichtkaart

Passagiers met zichtkaart die van een Duitse chauffeur niet mee mogen, kunnen een kaartje kopen en daarna hun geld terugvragen bij Connexxion.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.