Stadsregio Arnhem-Nijmegen wil weekend-dalkaartje bus terug

De Stadsregio Arnhem-Nijmegen wil zo snel mogelijk weer het ‘dalkaartje’ voor de weekenden herinvoeren. Vervoersbedrijf Connexxion schafte het goedkopere dalkaartje per 1 november 2011 af in de regio omdat het te duur zou zijn. Dat leverde meteen een storm van protest op binnen de gemeentepolitiek. 

De Stadsregio en Connexxion onderhandelen over een cityticket voor de daluren. Dat kaartje moet in de bus verkrijgbaar zijn en  er moet mee overgestapt kunnen worden. Met de kaartjes die nu in de bus verkocht worden, de RIT-kaartjes, kan niet overgestapt worden, meldt de Gelderlander.

Ov-chipkaart

Daarnaast moeten reizigers ook korting kunnen krijgen op anonieme ov-chipkaarten. Dat maakt het mogelijk een chipkaart met meerdere gezinsleden te gebruiken. Nu is het alleen mogelijk dalkorting te krijgen op persoonlijke ov-chipkaarten. Van zo’n kaart kan alleen de eigenaar gebruik maken. Een probleem is ook dat niet iedereen zijn persoonsgegevens aan een busmaatschappij wil verstrekken. Connexxion wil dit type dalkorting mogelijk maken, maar andere busmaatschappijen niet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.