Qbuzz weigert over nieuwe verkeersdrempels te rijden

Vervoersmaatschappij Qbuzz heeft ervoor gezorgd dat net aangelegde verkeersdrempels in Groningen na een dag alweer zijn verwijderd. De bussen van Qbuzz raakten beschadigd door de drempels en moesten te zeer afremmen waardoor andere weggebruikers in verwarring raakten. De gemeente had de drempels zonder overleg met de busmaatschappij aangelegd.

Het betreft de kruising Zernikelaan-Blauwborgje waar de drempels waren geplaatst. Buschauffeurs klaagden meteen dat de drempels rugpijn veroorzaakten en de verkeersituatie onveiliger werd.

Voorrang

Woordvoerster Esther Baard van Qbuzz in het DvhN: “Deze drempels zijn niet geschikt voor ons materieel. Het zijn drempels waarvoor een bus moet terugschakelen naar de eerste versnelling. Als je er overheen gaat, komt de bus met een klap weer omlaag. Niet prettig voor de chauffeur, maar ook niet voor de passagier. Bovendien ontstaat er doordat de bussen fors afremmen verwarring bij fietsers en voetgangers over wie nou voorrang heeft.”

De gemeente gaat nu kijken of er een andere oplossing voor het kruispunt kan komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.