Friesland gaat aangekochte busstations verfraaien

De busstations van Heerenveen, Leeuwarden, Sneek, Dokkum en Oosterwolde krijgen een flinke opknapbeurt. Daarmee moet de wachtende  reiziger zich prettiger en veiliger voelen. De busstations zijn sinds februari in handen van de provincie Friesland.

De provincie wil met de opknapbeurt de kwaliteit van het openbaar vervoer verbeteren. Ook is de aankoop een investering in het openbaar vervoer in de provincie. Busstations in overheidshanden geeft voor lange tijd zekerheid over het gebruik en de kwaliteit. De provincie heeft de busstations gekocht van Arriva.

Schoonmaakactie

De busstations in Heerenveen, Leeuwarden, Sneek, Dokkum en Oosterwolde voldoen niet meer aan de huidige eisen. Het station in Oosterwolde is er het slechtst aan toe, daarom is de schoonmaakactie daar het hardste nodig. Een grondige opknapbeurt van het station is meegenomen in het plan Venekoten van gemeente Ooststellingwerf, waardoor de gemeente ook het gebied rondom het station aanpakt.

Abri’s

Voor de zomervakantie worden de vijf busstations schoongemaakt en kapotte zaken, zoals verlichting, abri’s en glazen puien, gerepareerd. Daarna bekijkt de provincie hoe zij de busstations verder kan verbeteren

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.