Buschauffeurs in Nijmegen rijden het meest door rood

In Nijmegen rijden de buschauffeurs het meest door rood en in Heerlen rijden ze vaak te snel. Dat blijkt uit een analyse van gegevens van het Centraal Justitieel Incasso Bureau. 375 Buschauffeurs in Heerlen kregen het afgelopen jaar een bekeuring. Dat waren er bijna honderd meer dan in Amsterdam, de nummer twee op de lijst.

Volgens de politie Limburg heeft de eerste plaats van Heerlen op de ranglijst te maken met de maximumsnelheid op de autobaan die dwars door de stad loopt. Het is een weg met veel flitspalen. Daarop zouden veel chauffeurs de mist ingaan.

In totaal kregen vorig jaar 7339 bussen een bekeuring voor te hard rijden. Het vaakst gebeurde dat binnen de bebouwde kom. Het kwam een paar keer voor dat een bus daar dertig kilometer te hard reed.

Rood

De NOS bekeek ook hoe vaak bussen door rood reden. In heel Nederland gebeurde dat vorig jaar 346 keer. Nijmeegse buschauffeurs kregen er het vaakst een boete voor. Zij reden 38 keer door rood.

Haarlem staat op de tweede plaats met 35 bekeuringen en Amsterdam op de derde plaats met 27 bekeuringen. Overigens is in totaal het aantal bekeuringen gedaald ten opzichte van vorig jaar door het afschaffen van de bonnenquota.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

2 reacties op “Buschauffeurs in Nijmegen rijden het meest door rood”

Willem Kienhuis|25.10.13|12:27

Veel van mijn collega’s in Nijmegen klagen er over dat het stoplicht Oranjesingel-Van Schevichavenstraat onbarmhartig snel flitst. En als bus kun je voorin nog door geel, terwijl achterin dan door rood gaat….Moeten we fors op de rem, dan is dat heel onprettig voor de passagiers…

Jan van der Linden|13.11.13|12:02

Ik ben het helemaal eens met mijn collega Willem! Ik heb er ook een te pakken voor eenzelfde feit. Dat verkeerslicht heeft een erg korte “bedenktijd”. Extra zuur wordt het als je dagelijks honderden fietsers en voetgangers het rode licht ziet negeren; twee keer stond naast mij een motoragent op de kruising Groesbeekseweg-Heijendaalseweg: de fietsers die door rood reden werden door deze agent gewoon met rust gelaten!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.