Busstation Gulpen moderner en klantvriendelijker

Het busstation van Gulpen in Zuid-Limburg wordt moderner en klantvriendelijker. Het plan voor het nieuwe busstation is in nauwe samenspraak met Veolia Transport en provincie Limburg tot stand gekomen. Met de upgrade van het busstation wordt het ‘Knooppunt van het Heuvelland’ totaal vernieuwd. Met de werkzaamheden is inmiddels begonnen.

In de eerste fase wordt het busstation civieltechnisch aangepast. De nieuwe inrichting gaat voldoen aan de huidige eisen van toegankelijkheid voor mindervaliden, haltering van onder andere gelede bussen, reizigersinformatie en service. De werkzaamheden duren maximaal 6 weken.

Verplaatst

Gedurende de uitvoering van de eerste fase wordt het busstation tijdelijk verplaatst naar de rand van de kern Gulpen aan de Oude Rijksweg. Om de veiligheid op deze tijdelijke locatie te waarborgen, treffen de gemeente Gulpen-Wittem en Veolia Transport enkele voorzieningen. Zo wordt de straatverlichting aan de Oude Rijksweg uitgebreid en komt er een tijdelijke voorziening voor het personeel van Veolia Transport.

Gratis pendelbus

Van maandag tot en met vrijdag (met uitzondering van de schoolvakanties) rijdt er tijdens de ochtendspits vanaf 07.45 uur tot en met 09.15 uur elke 15 minuten een gratis pendelbus. Deze gratis pendelbus rijdt vanaf het tijdelijke busstation aan de Oude Rijksweg naar de halte Rijksweg-Brouwerij (centrum) en naar de halte Sophianum College. De overige bushaltes binnen de kern van Gulpen ondervinden geen hinder van de werkzaamheden.

Multifunctioneel

Na de civieltechnische aanpassingen gaat de gemeente Gulpen-Wittem een multifunctioneel gebouw realiseren op het midden perron (fase 2). Dit zal onder andere gaan dienen als overkapping, openbare wachtruimte en openbaar toilet. Fase 2 start nadat fase 1 is afgerond en gaat circa 3 maanden duren.

Kosten

Tot slot gaat de gemeente Gulpen-Wittem in fase 3 de bestaande gele overkapping boven de voetgangersdoorgang van de provinciale weg (Rijksweg) naar het busstation verwijderen.

De totale kosten van het nieuwe busstation bedragen 950.000 euro.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.