Faillissement dreigt voor Stadsmobiel in Amsterdam

Vervoerder Stadsmobiel in Amsterdam wordt bedreigd met een faillissement. Stadsmobiel is al jaren actief in het aanvullende openbaar vervoer voor bejaarden en mensen met een beperking in de regio Amsterdam.

De gemeente heeft echter besloten het bejaardenvervoer te gunnen aan Connexxion. Volgens directeur Henny van Haren tegenover het Parool is een faillissement alleen af te wenden als de rechter iets kan doen aan dit gemeentelijke besluit, anders is Stadsmobiel niet meer levensvatbaar.

Connexxion

De rechter moet onder meer gaan bekijken hoe de gunningsprocedure is verlopen, omdat volgens Van Haren Connexxion en Stadsmobiel elkaar amper ontliepen in de aanbesteding.

Zo zou Connexxion op het gebied van de kwaliteit van de geleverde diensten maar 0,0005 hoger scoren. Voor Van Haren is een dergelijk verschil te klein om Connexxion het aanvullende vervoer te gunnen.

Stadsmobiel

Van Haren wijst er verder op dat Stadsmobiel prima beoordeeld wordt door reizigers zelf. Omdat Connexxion geen ervaring heeft met het gespecialiseerde vervoer, verwacht Van Haren dat de kwaliteit juist naar beneden zal gaan in de eerste periode.

Mocht Stadsmobiel de gunning niet kunnen voorkomen, dan zullen waarschijnlijk 160 mensen hun baan verliezen. Connexxion hoeft de chauffeurs alleen over te nemen als ze zelf onvoldoende mensen hebben, omdat Stadsmobiel onder de taxi-cao valt.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “Faillissement dreigt voor Stadsmobiel in Amsterdam”

robby|05.06.12|17:51

or lid dit hebben we te danken aan ric den oude en van haren ze spellen al ruime tijd een spelletje met iedereen daar we als or weten niets krijgen ook geen info van staan waar we toe zijn ieder keer hoor je jullie als de or mag niets weten

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.