Texel wordt proeftuin vraaggestuurd openbaar vervoer

Het eiland Texel wordt een proeftuin voor vraaggestuurd openbaar vervoer. Volgens de Stichting Duurzaam Texel is de provincie Noord-Holland akkoord gegaan met plannen op dat gebied. 

Het doel is te komen tot een andere organisatie van het openbaar vervoer. Zo wil Texel realiseren dat er minder met de eigen auto rondgereden gaat worden, de bussen beter bezet raken en de vraag naar parkeerplaatsen afneemt.

Vervoerder

Binnen de plannen zullen onder meer zowel Connexxion als lokale vervoerders straks ingezet gaan worden om aan de vraag naar openbaar vervoer te voldoen. Daarnaast kunnen reizigers op het eiland via de smartphone zien waar en wanneer ze op de bus kunnen stappen.

De proef krijgt financiële ondersteuning vanuit de provincie Noord-Holland en is een initiatief van Stichting Duurzaam Texel en de gemeente Texel. In de stichting is onder meer Staatsbosbeheer Texel opgenomen.

Openbaar vervoer

Het is de bedoeling dat de Provinciale Staten in juli het budget voor de proeftuin veilig stelt, waarna in september de voorbereidingen zullen stappen. De proeftuin kan dan in 2013 van start gaan.

De proef zal lopen tot en met 2015. Na 2015 moet de proef zichzelf bewezen hebben en moet het vraaggestuurde openbaar vervoer geïntegreerd zijn op het eiland Texel.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “Texel wordt proeftuin vraaggestuurd openbaar vervoer”

bert|30.05.12|10:04

Doordat je straks van tevoren moet boeken met telefoon, pc of smartphone app, gaat er straks niemand meer met het openbaar vervoer, maar pakt iedereen straks de auto
Ook word het een probleem voor reizigers met veel bagage die in een vol taxibusje zonder bagageruimte gepland worden
Texel kijk uit, het herkenbare ov systeem op Texel inclusief de mogelijkheid om met de ov chipkaart en abonnement te reizen is straks helemaal om zeep geholpen!
Nu weten de mensen nog dat ze elk uur op kunnen stappen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.